2021-10-26 08:37:10• hírek • Szatmár.ro

Segítő Háló: tényleg több, mint egy hívás

„Segítő Háló – több, mint egy hívás” néven indította el a romániai Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti fiókszervezete a zöld vonalát. A program célja, hogy segítséget nyújtson az egyedülálló idős-, fogyatékkal élő magányos embereknek. Ennek kapcsán beszélgettünk a program koordinátorával és a szervezet szociális munkásával, Hegedüs Boglárkával.

-Mesélj kicsit nekünk a Segítő Hálóról!
-Három másik városban és Szatmárnémetiben indult el párhuzamosan a program. Mondhatni, hogy a világjárvány hozadékaként, hiszen kezdetben a szükségállapot idején végeztünk hasonló feladatokat. Most, október elsején saját programként, kicsi újításokkal indult el újra ez a szolgáltatás.

-Konkrétan ki a célcsoportotok?
-Elsősorban időseknek szeretnénk segíteni ezzel a programmal, azoknak az embereknek, akik egészségügyi állapotuk miatt nehézségekkel küzdenek a mindennapokban. Gondoljunk csak bele, milyen nehéz lehet egy gyenge, idős hölgynek például egyedül a másodikra felcipelnie akár két kilogramm krumplit. Vagy milyen rossz lehet azoknak az embereknek, akik teljesen egyedül vannak a nap 24 órájában.



-Kik végzik ezt a munkát?
-Az önkénteseink. Miután beérkezett a hívás, regisztráljuk az adatokat és igyekszünk a kedvezményezett elmondása alapján a hozzá “legmegfelelőbb” önkéntest társítani.

-Miben kérnek segítséget tőletek, mik a korábbi tapasztalatok?
-Van olyan telefonálónk, akinek tényleg csak egy gyors bevásárlásra van szüksége, de olyan is van, akinek sokkal többet jelent egy beszélgetés, ha egy kis időt együtt töltünk vele. Voltunk már közösen sétálni, számlát fizetni és bevásárolni is.



-Valóban sokszínű feladatok ezek.
-Igen, és ez szerintem az idő előrehaladtával még inkább bővülni fog. Szeretnénk támasz lenni azoknak az embereknek, akik egész életüket ledolgozták és most segítségükre van szükségük. Ez az egész program tényleg több, mint egy hívás, hiszen ezáltal segítünk az időseknek az életminőségük szinten tartásában.

-Hogyan érhető el a szolgáltatás?
-Várjuk az idősek hívását bizalommal hétköznaponként 8 és 12 óra között a 0748 312 396-os telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: